hjem Mennesker De mest innflytelsesrike esportsmennene i Russland 2020, Forbes-rangering

De mest innflytelsesrike esportsmennene i Russland 2020, Forbes-rangering

Forbes-eksperter fortsetter å se med interesse på lommebøkene til våre medborgere - hvor mye penger er det, og hvor mottas nøyaktig disse pengene? De gikk ikke forbi underholdningsindustriens relativt unge retning - esports.

På grunn av koronaviruspandemien og kanselleringen av turneringer falt inntektene både for individuelle lag og for regionen som helhet. Derfor måtte vi forlate rangeringen av e-idrettsutøvere etter inntekt. Men ekspertene ga seg ikke og tok et annet kriterium som grunnlag - popularitet. Som et resultat, rangering av de mest innflytelsesrike personene i russisk esports i 2020, som det ble nevnt mest om i media og sosiale nettverk og anmeldelser under personlige undersøkelser.

10. Oleg Krot

Oleg KrotListen over de mest innflytelsesrike menneskene i esportsverdenen - både toppledere og spillere - åpnes av lederen for cyberholdingen WePlay Esports.

Selv om dette selskapet i det post-sovjetiske rommet var en av de første e-sportssvelgene, eksisterte det et sted i periferien, deltok ikke i storbedrift og skaffet sponsorer bare 8 år etter grunnleggelsen. Men hva - for eksempel, en av dem er Logitech.

WePlay Esports bygger for tiden eSports arenaer over hele verden og arrangerer online turneringer med store pengepremier.

9.Andrey x3m4eg Grigoriev

Andrey x3m4eg GrigorievHan er en av de mest innflytelsesrike Dota-spillerne i det post-sovjetiske rommet. Noen anser til og med Grigoriev som en "grå fremtredende" som tilsynelatende hemmelig leder Valves politikk i det store Russland og Ukraina.

Nå er han sammen med Vitaly Volochay (andreplass i rangeringen) grunnlegger til Maincast, som er engasjert i e-sportkommentarer.

8. Stepan Shulga

Stepan ShulgaDer det er sport, er det spill, og der det er spill, er det bookmakere. Det er ikke rart at eSports-fag har anskaffet sine egne bookmakere.

Og den mest innflytelsesrike bookmakeren for e-sport i Russland er Parimatch, drevet av Stepan Shulga. I tillegg til å satse, sponser Parimatch også lag (i CS: GO og Dota 2), og er også vert for turneringer.

7. Yaroslav Komkov

Yaroslav KomkovDet er e-sportsbeholdninger i Russland som er involvert i å holde turneringer, på jakt etter lag for spillere, og sponsorer for lag, administrere arenaer og generelt bringe penger til esportsverdenen.

En av disse eierandelene er Winstrike, som ledes av Yaroslav Komkov. I fjor klarte han å slå ut en av etappene i den prestisjetunge internasjonale CS: GO-turneringen og holde den i Moskva. Blant sponsorene ble selskaper som Toyota og Samsung notert.

6. Alexander Kokhanovsky

Alexander KokhanovskyRepresentanten for den gamle generasjonen av russiske cybersportsmenn, som spilte Counter Strike ved begynnelsen av 2000-tallet. Alexander var også glad i det, så mye at han faktisk opprettet et av de første e-sportslagene i det post-sovjetiske rommet.

Natus Vincere-prosjektet, aka Na'Vi (husk dette navnet, vi vil se det i vurderingen mer enn en gang) viste seg å være veldig vellykket, og noen år senere opprettet Alexander og hans partner ESforce-holdingen (også et annet stort navn i eSports).

Og dette prosjektet var vellykket og tilførte skaperne 100 millioner dollar (det var for dette beløpet det ble kjøpt av Mail.ru Group).Kokhanovsky forlot ledelsen i EN, og bestemte seg for ikke å hvile på laurbærene og organiserte et annet eget selskap - Zero Gravity Group, som i tillegg til Natus Vuncere inkluderer DreamTeam multiservice-plattformen.

Alexanders planer er storslåtte, han kjøpte et helt hotell i Kiev, som han har tenkt å lage et "fysisk" senter for virtuell sport i Ukraina.

5. Alexey Solo Berezin

Alexey Solo BerezinTotalt var det av de 30 innflytelsesrike representantene for russisk esports valgt av Forbes, mindre enn en tredjedel av spillerne, som faktisk var i rangeringen, og det er bare to av dem blant de ti beste. Med coronavirus har maktbalansen i esports skiftet fra privat til offentlig, fra spillere til selskaper. Og selv om talentfulle esportsmenn fremdeles er gull verdt og fremdeles inntar en "sterk posisjon" i forhold til organisasjoner, er det en tiltakspåvirkning til fordel for kontrakter i regionen.

Solo, også kalt Alexei Berezin, er faktisk ansiktet til russisk esports i Dota 2. I mer enn ti år har han og hans team, Virtus.pro, konsekvent prestert i dette spillet mer vellykket enn andre innbyggere i det tidligere Sovjetunionen. Ifølge eksperter har Alexeis esportkarriere tjent over 1,7 milliarder dollar, pluss en årlig kapteinlønn.

Til æren for Alexey, myknet han opp sjelen gjennom årene og bestemte seg for å bekjempe toksisitet blant spillerne. Så mye at jeg arrangerte et møte med visepresidenten for Valve. Det er sant at Valves MOVA fremdeles slår rekorder for uanstendig språk og andre manifestasjoner av usportslig oppførsel. men kanskje vil tingenes tilstand endre seg før eller siden.

4. Alexander s1mple Kostylev

Alexander s1mple KostylevAlexander Kostylev, aka s1mple (dette er kallenavnet hans i CS: GO-verdenen) har vært vant til pikselgeværet fra en ung alder. Ifølge rykter, første gang han tok våpen på fire år.

Unge reflekser og talent gjorde jobben sin, og i lang tid ble Alexander ansett som en av de sterkeste spillerne i Counter-Strike, og i 2018 tok han førsteplassen. Han spiller i sammensetningen av det allerede nevnte Na'Vi-laget.

Imidlertid, et år etter triumfen hans, smakte Alexander nederlag - han er ikke lenger den sterkeste spilleren i verden. På grunn av dette falt inntekten hans med nesten halvparten. Men til tross for alderen og bremsende reflekser, er han fortsatt den mest innflytelsesrike CS-spilleren i Russland.

3. Evgeniy HarisPilton Zolotarev

Evgeniy HarisPilton ZolotarevOg her er direktøren for den berømte Na'Vi-gruppen. I sin ungdom spilte han CS som mange andre esports-påvirkere. Der møtte han en av grunnleggerne av klubben, Kokhanovsky (sjetteplass på listen), og ble gradvis med på laget.

For to år siden overtok Evgeniy tømmene til Na'Vi fra Kokhanovskys hender, og generelt hadde det en positiv effekt på klubben. Na'Vi har blitt ledende når det gjelder antall synspunkter ikke bare i Russland, men over hele verden.

2. Vitaly v1lat Volochay

Vitaly v1lat VolochayAnsiktet til sport som kommenterer eSports i Russland. Vitaly startet med podcaster for spesialiserte fora, og gikk deretter over til streaming eSports-turneringer i CS og Dota, som russerne elsker. Så vellykket at RuHub han grunnla i 2015 hadde blitt det mest berømte, gjenkjennelige og til en viss grad til og med et innovativt e-sports kommentarstudio.

Som vanlig medfører popularitet penger, og RuHub ble først en del av ESforce-aksjen, og i 2018 ble studioet kjøpt ut av Mail.ru Group.

Vitaly var tydeligvis ikke enig i omleggingene som fant sted i forretningsområdet. Sammen med likesinnede bestemte han seg for å starte på nytt og opprettet sitt eget studio Maincast, som fortsatt uavhengig svømmer i e-sportsvannet. Det holdes flytende av en ekstremt vellykket avtale - Vitaly klarte å slå ut retten til å sende sine turneringer fra de store internasjonale esportsorganisasjonene ESL og DreamHack. Kontraktene bekreftet faktisk Maincasts dominans i e-sportskommentarmarkedet i Russland.

1. Emin Antonyan

Emin AntonyanEsforce Holding og konsernsjef Emin Antonyan regjerer hemmelig over det russiske esportsfeltet, hovedsakelig takket være støtten fra Mail.ru Group, som kjøpte rettighetene til selskapet for to år siden. Bedriften begynte sin eksistens takket være innsatsen fra to eSports-entusiaster, Alexey Kolesnikov og Anton Cherepennikov.Den inkluderte Alexander Kokhanovsky med gruppen Natus Vincere (sjetteplass i rangeringen) og den tyske esportsklubben SK Gaming.

Eiendommen var så vellykket at den vakte oppmerksomhet fra Alisher Usmanov, som investerte en rund sum på 100 millioner dollar i den. Esforce Holding var den første i Russland som organiserte en internasjonal e-sports-turnering og den første som bygget en hel e-sportsarena for denne virksomheten. Mail.ru Group kjøpte rettighetene til selskapet for to år siden, og de opprinnelige grunnleggerne av selskapet sluttet, som forretningsnyhetsmenn delikat sa det, å delta i eierandelen.

Slik kom Emin Antonyan inn på scenen, og ledet Esforce Holding i regi av Mail.ru. Hans avtale var ikke tilfeldig. Emin er en av de første pionerene innen virtuell sport i Russland og har hatt æresposisjonen som generalsekretær i det russiske cybersportforbundet i fire år.

Den tradisjonelle retningen til nettklubber i Russland og nabolandet Ukraina er Counter Strike og Dota. Og hvert år arrangerer EH to turneringer i disse fagene. Beholdningen forbigikk ikke et så dårlig studert, men veldig lønnsomt område, som pikselhandel - det eier to tjenester for kjøp og salg av spillartikler via CS og Dota. I tillegg støtter Esforce Holding Fortnite, Paladins og Apex Legends-team.

Det er interessant at i tillegg til rent virtuell sport, glemmer Emin ikke vanlig sport. I lang tid har Antonyan vært trener for elite-amatør basketballklubben "Moskovsky" og kommer ikke til å gi opp denne virksomheten.

Legg igjen en kommentar

Skriv inn kommentaren din
Vennligst skriv inn navnet ditt

itop-no.polrestrojakpus.com

Teknikk

Sport

Natur